Rally

Femteplats och Power Stage-poäng för Solberg

Rallyföraren Oliver Solberg säkrade säsongens näst bästa VM-placering när 21-åringen körde in på en total femteplats i Rally New Zealand.

Hyundai-föraren har därmed fixat två topp 5-placeringar i rad i rally-VM:s värstingklass. Förra månaden slutade han på karriärens bästa placering då han korsade mållinjen som fjärde bil i Rally Belgium.

Ytterligare en milstolpe nåddes när 21-åringen fick extra VM-poäng för första gången efter fjärde bästa tid i tävlingens sista specialsträcka; så kallad Power Stage.

– Att uppnå det för första gången i Rally New Zealand är extra häftigt och minnesvärt för mig. Målet med tävlingen var att fullfölja och få värdefull erfarenhet av de speciella vägarna i Nya Zeeland. Det är väldigt viktigt för framtiden att förstå hur bilen fungerar på de här vägarna, sa Oliver Solberg.

Ett tekniskt problem på lördagen gjorde att tävlingen inte blev helt perfekt, men en fjärdeplats på två av tävlingens specialsträckor visade att Hyundai-föraren har speeden som krävs.

Solberg kom i mål 3.55,3 minuter efter totalvinnaren Kalle Rovanperä, som dagen efter sin 22-årsdag blev den yngsta världsmästaren i rally genom tiderna. Finländaren vann sin sjätte seger för säsongen på elva tävlingar.

Foto: Romain Thuillier, Hyundai Motorsport GmbH