Racing

Tiktok-stjärnan Nerman först att köra Tesla i STCC

Tiktok-stjärnan Hugo Nerman är först ut att köra Tesla Model 3 för Brink Motorsport säsongen 2023, året då STCC blir först i världen som 100% elektriskt nationellt mästerskap.

– Jag är superglad över att köra tillsammans med Brink Motorsport ännu en säsong. Jag trivdes mycket bra med dem förra året och vi har stora gemensamma målsättningar för det nya elektriska STCC, säger Hugo Nerman.

Ted Brink, teamchef, och Hugo Nerman, förare Brink Motorsport.

23-åringen, som har över 230 000 följare på Tiktok, körde en stark STCC-säsong 2022 med en seger och totalt tre pallplatser för Brink Motorsport.

Till 2023 kommer han sitta bakom ratten på en 550-hästars Tesla Model 3 som är de mest kraftfulla STCC-bilarna någonsin.

– Jag kan inte vänta tills jag får sitta i vår nya Tesla Model 3 som nu är under produktion, säger Hugo Nerman.

– Den ser riktigt vass ut och utmanande att köra med mycket effekt, något som kommer att ge publiken en häftig upplevelse. Att sedan vi skall köra ett stadslopp i min egen hemstad Helsingborg kommer bli riktigt magiskt!

Den tidigare Formel Nordic-mästaren gjorde STCC-debut 2018 och anslöt Brink Motorsport förra året, säsongen då han tog sin första seger i mästerskapet.

– Hugo tog stora steg framåt med oss 2022 och det fanns ingen tvekan kring att fortsätta samarbetet in i den nya elektriska eran av STCC, säger Ted Brink, teamchef för Brink Motorsport.

– Det är mycket som är nytt till 2023, men Hugo har tydligt visat att han anpassar sig snabbt och har framgångar från många olika motorsportkategorier. Vi har en gemensam hög målsättning resultatmässigt för 2023 som vi känner oss trygga i.

Vem som kommer köra Brink Motorsports återstående två Tesla Model 3 kommer att avslöjas under de kommande månaderna.