Racing

Hallman kvar i mästerskapsfighten

Enzo Hallman kommer att vara en av fem förare med fortsatt matematisk chans på NXT Gen Cup-titeln när det historiska elektriska racingmästerskapet ska avgöras på Mantorp Park om några veckor. Hallman körde hem ytterligare en pallplats – hans femte för säsongen – när årets näst sista deltävling avgjordes under omväxlande väderförhållanden på Ring Knutstorp i Skåne under torsdagen och fredagen.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.

Jönköpingsföraren inledde med en sjätteplats i det första av de två race som kördes på den knixiga banan utanför Helsingborg, där regnet tidvis öste ner och gjorde förutsättningarna extremt lynniga för de unga juniorerna.

Hallman avslutade sedan med en tredjeplats i ett turbulent Race 2, där flera förare var under utredning för tuffa tag ute på banan och där Hallman ett tag såg ut att klassificeras som tvåa innan tumultet hade lagt sig.

Resultatet innebär att Hallman nu varit på pallen i precis 50 % av de tio race som körts så här långt i år.

– Det har varit ett par utmanande dagar, med mycket regn och svåra situationer där jag känner att jag fortfarande saknar en del erfarenhet, säger Enzo Hallman. Det var första gången för mig på Knutstorp, och det är en ganska speciell bana. Jag var inte helt bekväm i regnet och behöver träna mer på det. På torrt däremot var farten återigen bra. Jag är inte helt nöjd med körningen, men jag har lärt mig väldigt mycket och jag får ändå med mig två bra resultat.

I och med helgens insats är Hallman kvar som fyra i den sammanlagda NXT Gen Cup-tabellen, 50 poäng bakom ledande Linus Granfors med 66 poäng kvar att köra om i finalen senare i september. Därmed är smålänningen en av bara fem förare som fortfarande har matematisk chans på titeln; och den ende i kvintetten som inför den här säsongen aldrig tidigare tävlat i bil.

– Det är förstås kul att fortfarande vara med i matchen om titeln och vara lite av en outsider i ett gäng med ganska mycket mer erfarenhet, avslutar Enzo Hallman. Realistiskt är det långt fram till Linus, men det kommer vara många vassa armbågar på Mantorp och allt kan hända. Jag är i en väldigt bra position där jag inte har något att förlora, så det är bara att ge järnet och försöka göra en bra final.