Offroad

Pettersen och Danielsson överst på pallen i SxS Nordic

SxS Nordic bjöd rekordpublik på rafflande underhållning när serien gjorde upp på Piteå Motorstadion. Det bjöds på mycket action i form av rullningar och extrema hopp när Henrik Pettersen och Conrad Danielsson till slut fick kliva högst upp på pallen.

– Overkligt och jättekul att få stå som segrare, säger Henrik Pettersen. Vi har lagt om strategin att inte ”safea” så mycket utan ser nu varje sträcka som en tävling för att samla poäng.

Foto: Jakub Nitka.

I tabellen tightar det ihop sig. Christian Salemark och Agnes Halvares leder fortfarande mästerskapet med 1385 poäng men Adam Thomelius och Marcus Gustavsson knappar in och ligger tvåa på 1239 poäng, följt av Henrik Pettersen och Conrad Danielsson på 1185 poäng. I teammästerskapet leder Mad Performance Motorsport, före tvåan Team Emstad Motorsport och Team Oktan Goldgraphics ligger på tredje plats.

Utöver seriens ordinarie förare kom många välbekanta profiler till start. SxS Nordic-debutanterna, tillika skoterstjärnorna Pontus Lundmark och Andreas Bergmark, slutade på sextonde plats. Rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson ledde efter två sträckor när han fick problem med bilen. Han slutade till slut på trettonde plats. Hans teamkollega i Extreme E, racingikonen Mikaela Åhlin-Kottulinsky, som han delade bil med hade således även hon bilproblem och lyckades bara komma till start i en av sträckorna och slutade därmed på trettionde plats.

Rallycrossförarna Kevin Eriksson (ledare av Nitro Rallycross), Andreas Bakkerud och Tommi Hallman slutade femma, tia och tjugofemma i tävlingen. Samtidigt kom Carrera Cup-mästaren Lucas Sundahl på elfte plats, följt av skotercrossvärldsmästaren Elina Öhman som slutade på plats tjugotredje plats.

Under veckan har en spännande tävling pågått i sociala medier, där Johan Kristoffersson och Mikaela Åhlin-Kottulinsky efterlyst co-drivers till Piteå. Hundra bidrag kom in och de lyckliga vinnarna blev Linus Lindkvist från Piteå och Caroline Ohlsson från Umeå. Eftersom även Andreas Bakkerud och Hedda Hosås saknade co-driver fick ytterligare två tävlanden chansen att komma till start i Piteå. Alice Persson från Boden samt Emanuel Falk från Vännäsby.

Foto: Jakub Nitka.