Racing

Dags för RM-final i långlopp

På lördag avgörs årets riksmästerskap i långloppsracing, Nordic Endurance 1, på Mantorp Park utanför Linköping. I tabellen är det otroligt jämnt inför avgörandet.

Fyra 3 Racing, BMW, från Värnamo kommer till Mantorp som ledare i mästerskapet, fyra poäng före LMRacing i en VW Golf TCR. Hallänningarna Skararp Motorsport är trea i tabellen, fyra poäng bakom LMRacing.

DK Racing i sin Opel Manta fick bryta senast på Kinnekulle, men ligger fyra i mästerskapet med två poäng upp till Skararp. Även Växöteamet NJ Motorsport har medaljchans från en femteplats i tabellen.

Då sämsta resultatet i mästerskapet räknas bort, blir lördagens final helt avgörande.

Finalen på Mantorp Park har lockat ett stort startfält i RM-serien Nordic Endurance 1, som i år avgörs som en serie över fem tävlingar. Flera team missade senaste tävlingen på Kinnekulle pågrund av tekniska problem, men står åter på startlinjen i finalen. NE1 får i helgen även sällskap av BMW 325 Cup Sweden med teamen Pegasus Racing och Onze Racing.

Finalen i Nordic Endurance 1 avgörs på lördag 7 oktober med ett sextimmar långt race, med start 10:00 och målgång 16:00. Klockan 09:00 körs kvalet, som avgör startpositionerna till racet.

– Vi är glada över den stora uppslutningen av team till finalen i årets serie, och ser fram mot att köra tillsammans med BMW 325 Cup Sweden. Vi har 5-6 team som alla kan bli riksmästare, och det kommer troligtvis inte avgöras förrän målflaggan faller på lördag, säger Emil Svensson, promotor för Nordic Endurance 1.