Backe

Romain Dumas vann Pikes Peak i en Volkswagen elbil

Volkswagen och I.D. R Pikes Peak har skrivit historia i backtävlingen Pikes Peak i Colorado, USA. Den 680 hk starka tävlingsbilen I.D. R Pikes Peak, med föraren Romain Dumas (Frankrike) bakom ratten, besegrade i söndags hela startfältet – inklusive bilar med konventionell drivteknik. Tiden blev 7 minuter och 57,148 sekunder. Därmed slog han inte bara det tidigare rekordet för elbilar, utan förbättrade också Sébastien Loebs (Frankrike) övergripande rekord från 2013 – med hela 16 sekunder.

19,99 kilometer, 156 kurvor, bara ett försök – och ett lyckat sådant: Romain Dumas tog sin fjärde övergripande seger på den ikoniska backtävlingen Pikes Peak International Hill Climb, även kallad ”Race to the clouds”, som nu har hållits 96 gånger sedan 1916.

Romain Dumas skriver historia i Pikes Peak med eldrivna Volkswagen I.D. R .

 

Banan innehåller 156 kurvor och underlaget är endast asfalt.