Racing

Emil Persson segrade i Finland – tog jättekliv mot V8TC-titeln

Emil Persson, Bryntesson Motorsport, tog ett jättekliv närmare V8 Thunder Cars-titeln när han tog sin fjärde seger för säsongen på Ahvenisto-banan i Finland. Jagande Marcus Palnér, Team Pampas, fick nöja sig med en femteplats och han ligger nu 56 poäng efter i titeljakten.

– Det var kul, jag har aldrig varit här tidigare och det är en speciell bana, säger Emil om den utmanande Ahvensisto-banan. Det här var en viktig seger för mästerskapet, nu är vi ett stort steg närmre titeln.

För att fortfarande ha en chans på titeln får Marcus Palnér inte ligga mer än 54 poäng efter inför finalen på Mantorp Park den 21-22 september. Marcus var inte nöjd med sin femteplats idag.

– Det var en katastrof, jag fick en halvkass start och fick köra med en diff som krånglade vilket gjorde att vi tappade väldigt mycket, säger Marcus.

Marcus Palnér låter uppgiven när kampen om mästerskapstiteln kommer på tal.

– Jag får hoppas på det bästa, att nånting händer, det är en extrem bana och Emil kan få problem eller väderleksförhållandena kan spöka. Men ser det likadant ut poängmässigt efter morgondagens race, då är det riktigt tråkigt.

Emil Persson kan alltså säkra mästerskapstiteln i morgondagens heat på Ahvenisto-banan. Är han före Palnér i mål så är det klart.

– Jag kommer att bara försöka gå ut och inte tänka på det, säger Emil. Jag kommer att köra mitt race, precis som vi har gjort hela säsongen. Varför skulle det inte funka i morgon?

Tvåa i dagens race blev Christoffer Bergström, Team Pampas, hans bästa resultat för säsongen. Bergström ligger femma i mästerskapet.

Edvin Hellsten, Nova Racing, slutade trea och stärkte därmed greppet om sin position i mästerskapet gentemot Alexander Graff, Memphis Racing, som slutade sexa i dagens race efter att ha tvingats i depå på grund av en punktering.

Även om Emil Persson tog hem segern bland de svenska deltagarna var det en finländare som var först över mållinjen. Henri Tuomaala körde ett suveränt race och kunde ta en komfortabel seger på hemmaplan.