Båtracing

Hemmaförare körde starkt i SM-finalen

Karlsborg bjöd på festivalstämning och solsken när finalheaten i årets SM-serie i Aquacross avgjorde första helgen i augusti.

Under lördagen var det ståmaskinernas uppgörelser som var i fokus. Hemmaföraren Eric Jacobsson öppnade stenhårt med att ta starten i första heatet, men tilldömdes tjuvstart, sist iväg jagade han upp till tredjeplats i mål. I de två avslutande heaten satte Eric starterna perfekt och ledde under halva heaten innan danske VM-föraren Anders Keller kom ikapp. Keller körde utom SM, vilket innebar att Eric tog två fullpoängare och en andraplats i SM-deltävlingen.

– Jag kände ett härligt stöd från den stora hemmapubliken, det är alltid lättare att prestera när publiken hejar på, säger Eric som var nöjd med segern i sista SM-deltävlingen. Tyvärr blev det inget SM-guld i år igen då jag misslyckades vid SM-tävlingen i Gävle för några veckor sedan, jag får nöja mig med SM-silvret i år men siktar på Guld nästa år avslutar Eric.

Lidköpingföraren Felix Helgesson vann den motorsvagare standardklassen och även SM-tecknet.

Söndagen innebar tävlingar med sittmaskiner, vattenskotrar. Mästerlige Samuel Johansson från Ödsmål var dagens segerherre i GP1 och GP2-klasserna, vilket också gav två SM-guld. I lilla sittmaskinklassen GP4 segrade Gävleföraren Erik Persson och i standardklassen GP3 var det Lysekils Christian Cagnard som tog tre raka heatsegrar och SM-guldet före Mariestadföraren Jimmy Olsson.