Rally

Tuff helg för Lönnström i Estland

Rallyföraren Pontus Lönnström och kartläsaren Stefan Gustafsson körde i helgen Rally Estonia, den andra deltävlingen i Junior-VM i rally för säsongen. Det blev en strulig tävling för Pontus och Stefan som bitvis visade bra fart, men tvingades bryta både lördag och söndag på grund av drivaxelbrott.

Foto: Junior-WRC

– Vi är några erfarenheter rikare efter denna helg. Men körmässigt är jag inte helt nöjd. Vi fick bara köra fem sträckor totalt i helgen med alla problem vi hade. Det har var fräna vägar och bra att få prova åka på det. Men den farten vi haft är jag inte helt nöjd med. Vi startade om idag och tänkte försöka hitta mer fart, men sen börjar man tveka lite och det är svårt att hitta motivationen när man brutit och tappat chansen på ett bra resultat. Vi trodde att vi skulle vara med bättre men det är väldigt svårt att första gången i ett nytt land hänga med de som har mycket erfarenhet av vägarna, säger Pontus.

Redan om två veckor sitter Pontus och Stefan i en rallybil igen, då körde finalen i Rally-SM i Sandviken där de har chans att ta dubbla SM-guld i klassen Otrimmat 2WD och i Junior-SM.

– Vi ser mycket fram mot SM. Egentligen hade vi inga tankar på att åka hela SM. Men nu när vi har chans på guld finns det inget att spara på, avslutar Pontus.