Racing

Rosenqvist i topp fem i Indianapolis

Felix Rosenqvist fick med sig ett topp fem-resultat från säsongens näst sista deltävling i NTT INDYCAR SERIES i Harvest GP på Indianapolis Motor Speedway.

Foto: Walt Kuhn

Rosenqvist slutade femma i det första av helgens två race på IMS-banans road course-version, där han länge såg ut att kunna gå mot en pallplats men föll tillbaka i olycklig timing bland varvade bilar i loppets slutskede.

I det avslutande Race 2, som kördes sent på lördagskvällen svensk tid, fick Rosenqvist sedan nöja sig med 11:e plats efter att ha tappat mark på ett stökigt förstavarv – där han bland annat blev påkörd i sidan direkt efter start. Värnamo-sonen fick senare också en smäll från Foyt Racings Charlie Kimball.

Rosenqvist var bäst placerade Chip Ganassi Racing-förare i såväl båda helgens tidskval som i fredagens Race 1, men var överlag inte nöjd med slutresultatet under en allmänt tuff helg för det flerfaldiga mästarstallet – som alltjämt slåss om titeln med erfarne Scott Dixon inför avgörandet senare i oktober.

– Inte den helg vi hade hoppats på, säger Felix Rosenqvist. Race 1 var OK. Vi hade kanske kunnat nå pallen där med lite mer flyt de sista tio varven, men kanske är sällan tillräckligt bra. I Race 2 försvann mina chanser egentligen redan i början när jag tappade fyra-fem platser i starten och hamnade bakom Scott, som vi förstås inte ville passera. Det blev väldigt kostsamt för min strategi eftersom det skulle ha varit min aggressiva stint på de röda (mjuka) däcken.

Rosenqvist bär ändå med sig en i delar positiv känsla från helgens tävlingar, där han bland annat bara var en ynka tiondel från pole position i det första tidskvalet.

– Vi hade potential för pole position i det första kvalet men missade med liten marginal, så det var ändå ett bra besked, fortsätter Felix Rosenqvist. Det var nog vårt mest lovande kval på en road course i år. Jag tycker att jag fick ut allt av bilen även i det andra kvalet, så på det planet är jag nöjd med min insats – men vi behöver hitta en del fart rent generellt.

Säsongens sista race i NTT INDYCAR SERIES körs den 23-25 oktober på gatorna i St. Petersburg, Florida.

Foto: INDYCAR.