Rally

Team Nybe storsatsar på SMK Hörbys rallyjunior Victor Hansen

Med siktet inställt på en plats i JWRC, junior-VM i rally, lyfter hårdsatsande Team Nybe fram årets JSM-trea Victor Hansen, SMK Hörby, i teamets satsning på Rally-SM 2021.

– Vi vill ge Victor rätt förutsättningar för att kunna lyckas även internationellt precis som hans klubbkompis, årets JWRC-mästare Tom Kristensson, förklarar Team Nybes Mathias Bengtsson som investerat i en helt ny tävlingsbil åt Victor Hansen.

Fr v Victor Johansson, co-driver, Victor Hansen, förare, och Mathias Bengtsson, Team Nybe.

Småländska Team Nybe fortsätter att presentera sin förarkonstellation inför Rally-SM 2021. Redan presenterade förare är TV-profilen Jonas Kruse, den hårdsatsande Christoffer ”Chribbe” Haglund och den ständigt mästerskapsjagande Jonas Åkesson. 

Med den 21-årige skånske rallyjunioren och JSM-trean, Victor Hansen, är nu Team Nybe 2021 komplett.

– Vi blandar gamla och rutinerade rallyrävar med ungtuppar som vill upp. Victor Hansen är en förare som med rätt förutsättningar kan ta sig långt i nationalsporten rally, och då inte bara på hemmaplan utan även internationellt som i JWRC, förklarar Mathias Bengtsson, som leder Team Nybe.

Rätt förutsättningar för den kommande säsongen innebär, som nämnt, bilbyte för Victor Hansen och hans co-driver Victor Johansson. 2021 är det en ny och fullt konkurrenskraftig Ford Fiesta Rally4 i den otrimmade R2-klassen som gäller för dem när SM-säsongen rullar igång med North Rally Boden 26-27 februari.

– Jag kan knappt vänta på att få släppa upp kopplingen i Boden nästa år. Det pirrar extra mycket i gasfoten denna gång då vi kommer till start i en ny Ford Fiesta Rally4. För mig som junior är det en enorm ära att få köra denna bil, och vi hoppas på att vi kan göra något riktigt bra av denna möjlighet, förklarar Victor Hansen och konstaterar att Boden är 150 mil hemifrån Hörby och blir en ny plats att köra rally på för honom.

– Det kommer att bli riktigt spännande. Även om det är ett och annat att lära sig, så hoppas jag på en problemfri säsong. Jag hoppas också på att det återgår till det normala med publik i skogen och på den rallyfest som Rally-SM är. Det är också kul att få förnyat förtroende i Team Nybe och förhoppningsvis kan vi nå nya mål tillsammans, fortsätter han.

– Målsättningen för 2021 är ett SM-guld i R2-klassen, avslutar Victor Hansen.

Team Nybe är baserat i småländska Eneryda och drivs av byggmästaren och lokale entreprenören Mathias Bengtsson. På den egna meritlistan har han bland annat två SM-titlar som kartläsare. Han är även pappa till kartläsartalangen Maja, Rally-Maja, Bengtsson som 2021 ska tävla tillsammans med Jonas Kruse.