Rallycross

Reiersen till start i elbilsklassen RX2e i Höljes

Nästa helg körs rallycross-VM i Höljes. Där kommer Isak Reiersen till start i den helt nya elbilsklassen RX2e, vilket även blir 17-åringens tävlingsdebut i Supercar Lites.

Foto: Jan Kare Rafoss

Rallycross-VMs andra deltävling körs i värmländska Höljes 20-22 augusti, där EKS JC kommer till start med regerande världsmästaren Johan Kristoffersson och Enzo Ide. Nu är det klart att teamet även kommer ha en förare i den helt nya, elektriska klassen RX2e – instegsklassen för Supercar. Bakom ratten finns den värmländske motorsporttalangen Isak Reiersen.

Sedan 2017 har Reiersen tävla för teamet, som en av två förare i JC Raceteknik Juniorteam. I år blev 17-åringen en del av EKS JC, och är nu med i guldkampen i RallyX Nordic – där vinnaren i klassen Crosscar ska krönas redan till helgen. Trots sin unga ålder har han en gedigen meritlista i crosskart, med bland annat tre bronsmedaljer i RallyX Nordic, två SM-guld och ett SM-silver. Han har även flera segrar i ungdomsrally i bagaget, och körde som 14-åring rallycross i klassen RX Academy.

– Den här helgen kommer vara någonting att minnas för resten av mitt liv, säger Isak Reiersen. Att få chansen att köra dessa bilar under VM-helgen i Höljes är något jag drömt om sedan jag som 5-åring besökte tävlingen. Detta kommer att vara första gången jag sitter i en fyrhjulsdriven tävlingsbil och att den är elektrisk kommer nog inte göra det enklare. Det är en erfarenhet som jag verkligen kommer att bära med mig framåt i karriären.

Mina förväntningar inför helgen är att göra mitt bästa. Jag vet att jag snabbt kan komma in i en bil, och när jag väl står på startplattan så vill jag alltid komma så högt som möjligt. Jag har tillbringat större delen av sommaren i en rallybil, så den största utmaningen kommer nog vara att bli vän med elmotorn och utnyttja den maximalt. Jag vill tacka EKS JC för denna möjlighet, och de sponsorer som ställt upp för att jag ska kunna köra.