Rally

Tufft EM-rally i Lettland för Rådström

Rallyföraren Dennis Rådström körde tillsammans med sin kartläsare Johan Johansson i helgen EM-rallyt Rally Liepaja i Lettland. I sin Ford Fiesta Rally2 från Skånska GN Motorsport blev det en 16:e plats i det tuffa europamästerskapet. Dennis och Johan kämpade med att hitta rätt i bilen under helgen.

– Detta var inte resultatet vi kom till Lettland för. Vi har gjort ännu en bra tävling, men det räcker inte till i detta tuffa mästerskapet. Det är som att gå i dimma, vi går åt olika håll med inställningarna och körstilen, men hittar inte riktigt fram. Det känns tufft nu, men tävlingen gav många mil i ryggen, så nu får vi göra en rejäl analys och komma tillbaka starkare till nästa tävling på hemmaplan i Värmland, säger Dennis.

Den 7-8 juli väntar Royal Rally of Scandinavia på hemmaplan i Värmland och Sverige. Det är första gången i modern tid som Rally-EM kommer till Sverige, och tävlingen bygger vidare på den över 50-åriga traditionen av Svenska Rallyt i regionen. Bland annat kommer klassiska sträckor som Colins Crest att köras, men nu på sommaren. Storpublik och folkfest väntas i Värmland när Dennis och Johan gör sin sista av de tre planerade EM-starterna ihop med GN Motorsport.

Foto: Rådström Motorsport