Rally

Solberg vann WRC2 i Finland

Klassvinsten i Rally Finland smakade guld för Oliver Solberg. Nackdelen är att den 21-åriga rallystjärnan inte tjänar något på triumfen i kampen om VM-titeln.

Framgången var den första för en Solberg i den legendariska finska VM-tävlingen. Pappa Petter Solberg lyckades aldrig vinna tävlingen. På söndagen säkrade sonen Oliver karriärens och säsongens andra seger för säsongen i WRC2-klassen.

– Vi kom hit för att skaffa oss erfarenhet och slutföra tävlingen. Att vi slutade som den snabbaste bilen i klassen och 6:e plats totalt i tävlingen, är bara helt fantastiskt, sa Oliver Solberg.

Oliver vann sju av de totalt 22 specialsträckorna i VM-tävlingen. Han slog tvåan, finska Sami Pajari, med 30 sekunder till slut.

En liten besvikelse i segerglädjen är att Solberg inte tidigare listat Rally Finland som en av de sju tävlingarna under säsongen där han kör för VM-poäng.

– Så här i efterhand borde vi givetvis valt att ta VM-poäng i den här tävlingen, men så är det bara ibland. Nu är jag bara nöjd med speeden och vår prestation, sa Solberg.

Norrmannen Andreas Mikkelsen leder nu VM i WRC2-klassen totalt.