CrosskartRallycross

RallyX on Ice blir en del av SM-veckan

En ny arena introduceras och tävlingen avgörs under en dag i Luleå den 28:e mars, där segraren tar hem allt.

Tävlingen 2020 kommer att bli den mest högprofilerade tävlingen hittills, den kommer att vara en del av SM-veckan – något som kan liknas vid Sveriges egna multi-sport ”Vinter OS”.

RallyX on Ice addera ytterligare en dimension till SM-veckan då några av sportens främsta förare kommer att mötas i tight hjul mot hjul och handtag mot handtag action. Allt detta på en specialbyggd bana placerad på Luleälven, mitt i Luleå, huvudstaden i Norrbottens Län.

Eventet drivs i samarbete med Svensk Bilsport och kommer att vara ett endagsevent som innefattar tre tävlingar. Huvudklassen är den fyrhjulsdrivna, 310 hästkrafter starka enhetsbilen Supercar Lites. Utöver detta så deltar den spektakulära tvåhjulsdrivna, +400 hästkrafter starka supernationella klassen och till detta tillkommer den alltid populära CrossCar/Crosskart kategorin.

Delar av tävlingen kommer att direktsändas i SVT och SVT Play.  Alla deltagare kommer att ha möjlighet att vinna RallyX on Ice titeln medan SM tecknet bara kan erhållas av förare som har svensk licens.

– Att ingå i SM-veckan är hedrande och ett erkännande för vår rallycross serie som ser en växande popularitet, säger Jan-Erik Steen, VD för RX Promotion, RallyX on Ice promotor. SM-veckan är ett prestigefullt evenemang i Skandinavien och det finns alltid fler nya sporter som vill in än möjliga lediga platser – så det är en stor ära att bli en del av föreställningen 2020.

– Banan och tävlingsområdet kommer att bjuda på de allra bästa förutsättningarna och att dessutom få tävlingen direktsänd i SVT gör evenemanget extra intressant för deltagare, sponsorer och fans. Att få vara i hjärtat av Luleå med de vackra omgivningarna, kulturella aktiviteterna och underhållning som erbjuds innebär att det verkligen kommer att finnas något för alla som närvarar.