Racing

Bäckmans WTCR debuterar

Landslagsförarna Bäckman är redo och laddade för debuten i VM-serien. Första deltävlingen i WTCR – FIA World Touring Car Cup går av stapeln nu till helgen på världens tuffaste bana Nürburgring Nordschleife, en ca 25 km lång bana med över 150 kurvor.

Foto: Gruppe C Photography

– Det kommer bli en tuff start på säsongen då vi inte har kört mycket i de nya bilarna ännu, säger Jessica Bäckman.

Denna helg den 3–5 juni körs premiären av FIA WTCR-serien på den klassiska Nürburgring Nordschleife-banan i Tyskland. Det blir syskonens debut i den prestigefyllda serien och även debuten i sina nya Hyundai Elantra N TCR bilar.

– Det känns riktigt spännande att säsongen äntligen drar igång nu. Det kommer att bli tufft att börja säsongen på en av de mest utmanande banorna på säsongen. Men jag ser mycket framemot helgen och känner mig riktigt laddad att ta mig an utmaningen, säger Andreas Bäckman.

Nürburgring Nordschleife även kallad ”The Green Hell” är en av världens tuffaste banor. Formel 1 körde på denna långa 25 km bana från 1927 fram till 1976 då världsmästaren Niki Lauda var med om en svår olycka. Nu för tiden kör Formel 1 på Nürburgrings GP-slinga som är ca 4 km lång. Sedan 2018 har WTCR kört på denna kända bana samma helg som Nürburgrings 24-timmars race, vilket brukar vara ett publikhav av dess like innan Covid-19 med upp till 200 000 åskådare och en stor folkfest. 3-5 juni är det dags igen då WTCR körs samtidigt som Nürburgring 24-timmars race, och syskonen Bäckman är laddade.

– Efter det långa tävlingsuppehållet ser jag extra mycket framemot tävlingsdebuten i WTCR. Det kommer bli en tuff start inte minst att vi tävlar mot världens bästa förare, men även att vi tävlar med en helt ny bilmodell som vi inte kört så mycket med ännu. Det ska bli väldigt spännande och jag känner mig redo för utmaningen, säger Jessica Bäckman.