Rally

Solberg bröt Safari Rallyt

Oliver Solberg var tvungen att bryta Safari Rallyt i Kenya på fredagen på grund av skador på säkerhetsburen i bilen.

19-åringens Hyundai i20 Coupe WRC-bil träffade en grop i vägen redan på tävlingens andra specialsträcka. Tillsammans med kartläsaren Aaron Johnston försökte han reparera skadorna på bilen på transporten till nästa sträcka, duon slutförde den i låg hastighet men skadan visade sig vara för stor för att kunna fortsätta.

– Först och främst är jag ledsen på teamets vägnar som har jobbat hårt för att vi skulle få köra tävlingen. Vi träffade en grop i vägen som slog hårt i bilen. Skadorna på buren och chassit inträffade där. Reglerna är tydliga, skador på buren innebär automatiskt att du inte får fortsätta tävlingen, säger Oliver Solberg.

– Det som hände är bara mitt eget fel och jag är mycket ledsen för det, sa han.

Efter den första dagen leder Hyundai-föraren Thierry Neuville tävlingen. Safari Rallyt var unge Solbergs debuttävling på grus i värstingklassen, tävlingen avslutas på söndag.