Crosskart

Fin födelsedagspresent till Liam i Crosskart

I helgen fyller Liam Eriksson nio år. När Crosskart-SM avslutades i Haninge tog han sin första seger i Klass 1 och det förde honom upp till brons i cupen.

Åttaårige Liam Eriksson var sist av startplattan när de nio till A-final i Klass 1 drog iväg. Men två konkurrenter krokade ihop, heatet rödflaggades och det blev omstart. Då var Gullabo-föraren riktigt på tå och for iväg som en avlöning. Sex varv senare passerade han mållinjen först av alla med sin 85-kubiks crosskart.

Efter att ha kört i uppvisningsklassen Mini har Liam den här säsongen gått över till Klass 1. I de första fyra deltävlingarna, som körs tillsammans med SM, placerade han sig som nia, fjortonde man och på det två sjätteplatser. Därför var segern en skräll, även om han tidigare under helgen vunnit två av sina tre kvalheat på Högstabanan i Haninge. Belöningen blev inte bara seger i sista deltävlingen, utan han klättrade från sjätteplats i tabellen till att knipa cup-bronset i Klass 1.

– Kul, var hans korta kommentar efteråt.

Förmodligen för att leendet hade fastnat uppe vid öronen på den unge föraren. Och den stora lagerkransen släpade nästan i marken. Kommande helg fyller Liam Eriksson, Gullabo RC, nio år.